acupunctura acupunctura
acupunctura romana acupunctura engleza

 

Anemia

*acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

Termenul de anemie este utilizat in medicina pentru a denumi incapacitatea globulelor rosii de a transporta corect oxigenul in corpul uman. Aceasta dereglare sangvina apare din cauza incapacitatii moleculei de hemoglobina de a transporta si elibera moleculele de oxigen, ca urmare a prezentei unor boli mai grave sau a unor factori ce determina o modificare in structura proteica a moleculei de hemoglobina si/sau o scadere a numarului de eritrocite din organism.

tratament anemie

Celulele rosii sunt produse in maduva osoasa in colaborare cu celelalte organe "tezaur" (rinichi, plamani, pancreas-splina, ficat, inima), dar pentru ca acestea sa ajunga la maturitate si sa fie eliminate in fluxul sangvin este necesar sa se indeplineasca unele conditii:

 • un nivel optim de fier in organism. Fierul este o componenta vitala a moleculei de hemoglobina, substanta organica ce raspundeste oxigenul inspirat in organism. Prin urmare, deficientele de fier sunt una dintre principalele cauze ale anemiei
 • o buna functionare a rinichilor. Rinichii secreta eritropoietina, hormonul implicat in diferentierea si proliferarea hematiilor. Insuficientele renale sau afectiunile renale severe antreneaza o scadere a numarului de hematii
 • existenta unui echilibru functional intre activitatea renala, a maduvei osoase si nutrientiilor prezenti in corp
 • asigurarea necesarului de nutrienti, printr-o alimentatie echilibrata

In functie de cauza generatoare, se diferentiaza mai multe tipuri de anemie:

 • Anemie prin deficit de fier sau feripriva (este cea mai frecventa forma de anemie; deficientele de fier afecteaza structura proteica a hemoglobinei si modul in care aceasta transporta oxigenul catre tesuturi)
 • Anemia produsa de hemoragii puternice (cauzate de cresteri ale fluxului menstrual, leziuni sau de afectiuni ce produc leziuni interne: ulcer gastro-intestinal, cancerul colorectal etc.)
 • Anemie asociata unor afectiuni cronice generatoare: forma foarte frecventa la bolnavii de cancer sau cu infectii severe, apare de obicei in cazul afectiunilor de lunga durata
 • Anemie asociata perioadei de graviditate: corpul femeilor este supus unor schimbari majore in perioada sarcinii, iar marea majoritate a resurselor sunt directionate pentru a asigura o buna dezvoltare fatului. Prin urmare, trebuie suplimentat aportul de fier zilnic, pentru a preveni aparitia acestei tip de anemie
 • Anemie cauzata de disfunctii sau afectiuni renale: bolile renale scad nivelul de eritropoietina din sange, hormonul implicat in productia celulelor rosii
 • Anemie produsa de o alimentatie deficitara, cu aport scazut de vitamine si minerale. Nivelul de hemoglobina din sange este influentat de concentratia de fier, acid folic si vitamina B12. Cand aceste elemente nu sunt prezente in cantitatile necesare, scade si productia hematiilor
 • Anemie produsa de consumul excesiv de alcool (cantitatile foarte mari de alcool produc in corp deficiente de vitamine si minerale si deregleaza productia de hematii, context ce favorizeaza instalarea anemiei)
 • Anemie produsa de afectiuni ale maduvei osoase (bolile maduvei osoase scad nivelul eritrocitelor din corp, cum este si cazul leucemiei sau al altor afectiuni ale maduvei osoase)
 • Anemia aplastica (produsa de infectii virale ce lezeaza structura maduvei osoase si reduc productia de celule rosii, globule albe si trombocite)
 • Anemie hemolitica (forma a anemiei in care celulele rosii isi pierd functiile din cauza unui proces accentuat de hemoliza; intreg procesul este caracterziat de moartea prematura a eritrocitelor sau de o rata mai ridicata a mortalitatii acestora in comparatie cu cea de productie)
 • Anemia pernicioasa: apare atunci cand vitamina B12 nu este asimilata corespunzator
 • Anemia cauzata de siclemie (siclemia este o hemoglobinopatie ce provoaca anemie hemolitica cronica, cu o evolutie agresiva si fenomene de obstructie vasculara din cauza alterarii formei hematiilor; exista riscul producerii unor infarcte; acest tip de anemie este o afectiune rara in randul populatiei caucaziene)
 • Anemia provocata de talasemie (afectiune hematologica ereditara, manifestata printr-un numar redus de eritrocite)

Ca simptomatologie se remarca: oboseala si astenia, slabiciune generala, dificultati de respiratie, tulburari de ritm cardiac si murmur cardiac, paloare tegumentara, angina pectorala, ameteala si senzatie de vartej, lipotimie, hipotensiune arteriala si splenomegalie, in situatii particulare.

Cauze

Disfunctiile in procesul de diferentiere si proliferare a eritrocitelor apar atunci cand zone din maduva osoasa sunt compromise, printr-o distrugere a inervatiei si vascularizarii locale sau atunci cand exista afectiuni a doua sau a mai multor organe "tezaur". De asemenea, traumatismele puternice sau repetate, asupra aceleiasi zone osoase, pot determina o degradare a functiilor maduvei osoase sau a organelor pline.

Tratament

Vindecarea anemiei necesita reluarea proceselor de proliferare a eritrocitelor intr-un ritm normal si o echilibrare intre aceste procese si rata de distrugere a celulor imbatranite. Cand anemia este cauzata si de afectiuni ale organelor tezaur, acestea sunt vindecate prin normalizarea fluxului energetic si reactivarea acupunctelor disfunctionale. Sunt utilizate substante active din plante specifice, pentru a restaura inervatia si vascularatia in zonele de maduva osoasa sclerozate. Sunt amplificate si procesele de asimilare a fierului si a nutrientilor necesari pentru o buna desfasurare a eritropoiezei. La nivel imunitar, sunt amplificate procesele de eliminare a agentilor patogeni si inlaturare a infectiilor prezente in organism. In functie de tipul de anemie si a cauzele generatoare, protocolul de tratament este adaptat pentru normalizarea eritropoiezei.

MEDICINA TRADITIONALA: ISTORIE, TRADITIE SI TRATAMENT

In medicina traditionala valoarea cea mai mare o are medicul intern, cel care, cu ajutorul terapeutului, rezolva problema afectiunii. Medicul intern primeste, dupa inceperea tratamentului cu acupunctura si plante, informatii si reactioneaza in consecinta.

Cand un bolnav solicita un tratament traditional organismul sau este foarte, foarte dezechilibrat. Acest dezechilibru este mostenit inclusiv de la parinti. De aceea, organele nu lucreaza sincron, ci haotic. Prin inceperea tratamentului se intrerup energiile negative si se creeaza un ciclu pozitiv. De aceea, tratamentul la inceput, poate fi si dureros, dar nu este o durerea traumatica, ci o durerea a echilibrului, avand in vedere ca organismul isi echilibreaza energiile si incepe un ciclu al normalitatii. Procesul de activare a medicului intern, in afara de acupunctura si tratament cu plante medicinale, include si discutii active cu medicul, respectarea dietei si regimului de viata si alte aspecte terapeutice.

MEDICINA TRADITIONALA: INTRE STIINTA SI ARTA

In cazul in care metodele actuale erau viabile atunci s-ar fi gasit tratament pentru toate problemele corpului uman, prelungidu-se timpul de viata al fiintei umane si atingandu-se un apogeu in dezvoltarea acesteia: transformarea sistemului osos in sistem cristalin, adica cristalizarea oaselor ca sa reziste nelimitat astfel incat sa poata fi gasite solutii pentru cel mai mare flagel al umanitatii: moartea.

 

 

 

medicina naturista, anemie, tratament pentru anemie, anemie tratament, anemie simptome, anemie vindecare, tratament pentru anemie, anemie feripriva, anemie simptome, anemie hemolitica, anemie megaloblastica, anemie hipocroma, anemie severa, anemie pernicioasa, anemie aplastica, pentru anemie, despre anemie, acupunctura anemie, plante anemie, anemie acuta, talasemie, siclemie, tratament talasemie, tratament siclemie

Accidentul vascular cerebral (AVC)
Adenomul de prostata
Adenomul hipofizar
Afectiuni ale sistemului respirator

Afectiunile digestive I

Afectiunile digestive II
Afectiunile vertebrale
Afectiunile cardio-vasculare
Afectiunile pielii
Afectiunile prostatei
Alzheimer
Anemia
Arterita obliteranta
Artrita
Artrita reumatoida
Astmul bronsic
Atacurile de panica
Ateroscleroza
Atrofia cerebrala
Autismul
Beneficiile medicinei traditionale
Bioenergia, meridianele energetice si aura in medicina traditionala
Bronsita
Cancerul colorectal
Cancerul endometrial
Cancerul tiroidian
Cancerul - vindecarea prin tratamente traditionale
Cancerul de col uterin
Cancerul de san
Cancerul pulmonar
Cancerul veziculei biliare
Candida
Cardiomiopatia
Cauzele aparitiei afectiunilor cronice
Ciroza hepatica
Cistita
Colesterolul
Colita ulcerativa
Depresia
Dermatita
Diabetul zaharat
Diagnosticarea, stapanirea si tratarea cancerului
Dischinezia biliara
Discopatia lombara
Disfunctii sarcina
Dismenoreea
Durerea de cap (Migrena)
Echilibrarea metabolismului
Endometrioza
Feng Shui, acupunctura si sanatatea
Fibromul uterin
Fobiile
Glaucomul
Glomerulonefrita
HELATIO-TERAPIA
Hepatita
Herpesul
Hidrosalpinx
Hipertensiunea arteriala
Hipertiroidia
Hipoglicemia
Hipotiroidia
Insomnia
Intinerirea pielii, revigorarea tesuturilor si disparitia totala a ridurilor
Leucemia
Leziunile medulare
Lifting facial prin acupunctura si fitoterapie

Limfedemul

Medicina traditionala intre stiinta si arta
Medicina traditionala - abordare si aplicare
Medicina traditionala - istorie, traditie si tratament
Menopauza
Neuropatia
Nevralgia
Nevroza
Nodulii tiroidieni
Obezitatea
Osteoporoza
Otita
Pancreatita cronica
Paradontoza
Parazitoza
Parkinson
Pielonefrita
Prevenirea gripei
Psoriazisul
Puterea terapeutica a acelor
Regenerarea tesuturilor prin terapia stem in medicina traditionala
Restabilirea echilibrului imunitar
Revigorare cardio-vasculara
Rinita alergica
Sarcina si beneficiile acupuncturii
Sclerodermia
Scleroza multipla
Scolioza
Secretele medicinei traditionale
Sindromul burnout (suprasolicitarea profesionala)
Sindromul cerebelos
Sindromul hiperkinetic (ADHD)
Sindromul Meniere
Sindromul ovarelor polichistice (SOP)
Spondilita anchilozanta
Spondiloza cervicala
Sterilitatea
Stimularea imunitatii la copii
Stresul - tratarea si combaterea efectelor negative
Tratamente restabilire echilibru metabolic
Tratamentul afectiunilor in medicina traditionala: imbatranirea I
Tratamentul afectiunilor in medicina traditionala: imbatranirea II
Tratamentul afectiunilor in medicina traditionala: imbatranirea III
Tromboflebita
Tuberculoza pielii
Tumorile sanului
Ulcerul Peptic
Verucile
Viroza respiratorie
Vitiligo
  2006-2014 www.pirasan.ro. Toate drepturile rezervate.
(copierea, utilizarea sau reproducerea continutului este interzisa fara acordul scris din partea www.pirasan.ro)
  Informatiile continute in acest site nu inlocuiesc un act medical, ci sunt prezentate cu scop informativ si educational. Orice tip de tratament trebuie aprobat de catre un medic specialist, in urma unei diagnosticari corespunzatoare.