Specialist Acupunctura, Apifitoterapie, Oncologie si Psihologie Medicala
“Practic acupunctura si alte tehnici de tratament traditional, din convingerea ca suferintele semenilor mei pot fi tratate prin metode neinvazive, nedureroase, care ajuta corpul sa se regenereze si sa se vindece. Imi desfasor activitatea cu profesionalism si cu daruire si cred in capacitatea mea, ca om si ca medic, de a oferi pacientului respect si un act medical de calitate.
De-a lungul anilor, am tratat numerosi pacienti, cu afectiuni diverse ca tipologie sau gravitate, si am
vazut cum terapiile traditionale, care inglobeaza intelepciunea civilizatiilor stravechi, au un real succes in tratarea afectiunilor lumii moderne. Am vazut cum formulele fitoterapeutice (corect compuse si administrate) si tehnicile de acupunctura, aplicate corespunzator si responsabil, readuc lumina si bucuria in ochii pacientilor mei.
Am observat si cum oamenii invata sa aprecieze viata abia in momentul in care se confrunta cu o afectiune. Dar bolile nu apar brusc, se instaleaza in corp in urma unor dezechilibre subtile ale mecanismelor energetice si ale celor metabolice, imunitare, circulatorii, limfatice si organice.
M-am confruntat si cu situatii in care unii pacienti nu au putut aprofunda beneficiile pe care le ofera pe termen lung medicina traditionala si au renuntat la tratament, dupa ce au observat primele ameliorari. Pentru rezultate stabile in timp, este necesar ca schema de tratament sa fie urmata in formula recomandata de specialist, numai asa procesul de vindecare poate fi considerat finalizat. Bolnavul trebuie sa inteleaga ca este necesar sa se cunoasca pe sine insusi, sa isi schimbe stilul de viata, sa traiasca mereu corect, pentru a fi sanatos. Ameliorarea simptomelor nu inseamna disparitia bolii. Odata ce renunta la tratament si revine la stilul de viata anterior, pacientul se poate confrunta cu o recidiva a bolii, adesea mult mai complicat de tratat. Asa cum spunea si Hipocrate, orice boala trebuia tratata de la aparitia ei, dar, pentru a mentine echilibrul organismului, trebuie intretinute rezultatele prin alimentatie, conduita, stil de gandire, activitate fizica si intelectuala.
In culturile orientale traditionale, stilul de viata impunea o conduita igienica si alimentara, un ritm echilibrat de existenta si comuniunea dintre om-natura-divinitate. Acupunctura, preparatele din plante medicinale, masajul si multe alte practici terapeutice erau uzuale, faceau parte din stilul de viata al acelor civilizatii. Omul modern are nevoie sa invete sa priveasca dincolo de barierele educatiei sale, sa se intoarca la lucrurile simple, apropiate de natura, sa regaseasca armonia cu mediul care il inconjoara si sa-si imbunatateasca astfel viata.
Deviza Centrului de medicina traditionala Pirasan, in care imi desfasor activitatea, este: „Acolo unde altii renunta, noi continuam lupta pentru vindecare”. Consider ca fiecare pacient are resursele necesare si forta de a depasi boala, indiferent cat de grava ar fi. De aceea, de multe ori, am preluat cazuri pentru care medicina alopata nu mai avea solutii, am lucrat alaturi de pacientii mei, am cautat cele mai eficiente metode de tratament si am reusit impreuna sa fim invingatori. Folosesc cuvantul „impreuna” pentru ca este esential ca bolnavul sa aiba incredere in medicul curant si in tratamentul pe care il urmeaza, sa isi doreasca sa se vindece si sa se intoarca sanatos in familie si alaturi de prietenii sai.
Consider ca meritul pentru reusita tratamentelor pe care le aplic imi apartine in mica parte , pentru ca sunt constient ca doar divinitatea, prin natura, poate vindeca organismul, mintea si sufletul uman. Eu, ca medic, sunt doar cel care are cunostintele si metodele necesare pentru a ajuta pacientul sa isi regaseasca sanatatea, echilibrul si bucuria de a trai.”