Medicina traditionala mayasa este una din cele mai vechi din istoria medicinii. Civilizatia Maya s-a format cu mii de ani in urma. Jungla deasa, in care erau orasele mayase, nu le dadea Medicina traditionala myasastrainilor posibilitatea de a patrunde pe teritoriile acestei civilizatii. De aceea, atunci cand s-au descoperit asezamintele lor, uimirea intregii lumi stiintifice a fost uriasa, avand in vedere cultura pe care au aratat-o Mayasii prin tezaurul descoperit.

Oamenii de stiinta caracterizeaza civilizatia Mayasa ca fiind o civilizatie cu o cultura diversa, cu un inalt grad de dezvoltare si care a disparut fara sa lase nici macar un singur mormant. Mormintele lasate si gasite acolo sunt morminte ale indienilor care nu au avut nimic in comun cu mayasii, ci in mod intamplator au descoperit tezaurul acestora, s-au folosit de el si au murit acolo.

Descoperirile cercetatorilor au scos la iveala sculpturi care au fost cioplite impecabil, castele care nici acum nu se pot construi atat de bine, precum si o mare diversitate de instrumente, al caror mod de confectionare se descopera abia acum si acest lucru cu aproximatie, intrucat sunt realizate din aliaje despre care nu se cunoaste nici acum cum au fost obtinute si raman o enigma, asa cum ramane o mare enigma intreaga civilizatie mayasa.

Civilizatia Maya a oferit un exemplu si in arhitectura, aceasta fiind la un nivel inalt, neatins pana in zilele noastre. S-a dovedit ca Mayasii au descoperit cifra 0 inaintea tuturor, intrucat in vestigiile mayase existau relicve care au inceput sa se degradeze imediat dupa ce au fost descoperite, aspect ce naste urmatoarea intrebare: oare nu cumva mayasii au programat distrugerea, calculand descoperirea?

Imperiul Mayas era format din Tari-Orase independente, fiecare avand propria conducere si propriul sistem economic. Chiar daca erau structuri administrative independente, exista si o conducere centralizata, ceea ce dovedeste ca aveau un nivel foarte ridicat de civilizatie si disciplina.

De asemenea, Mayasii aveau drumuri foarte bine construite in interiorul centrelor de rugaciune si intre orase, in cadrul teritoriului intern.

Medicina Traditionala Mayasa

Mayasii au avut o cultura ridicata, la un nivel necunoscut nici pana in zilele noastre – aveau si stiau sa utilizeze corect observatorul astronomic, iar insemnarile care demonstreaza acest lucru sunt descoperite abia acum. Conducatorii Mayasilor erau regi si mari preoti, in acelasi timp. Acestia emiteau codexuri cu privire la modul de comportament si tinuta care trebuiau respectate in orasele si pe teritoriul Mayas.

Descoperirile facute au dovedit ca Mayasii aveau si modalitati de calcul exacte. De exemplu, 149 de cicluri lunare insumau 4.400 de zile, ori astrologii de astazi afirma ca ciclul este de 4.400,0575 zile. Intrebarea care se pune acum este : Cine a gresit? Un alt exemplu este acela ca o planeta face un ciclu rotativ in jurul soarelui in 584 de zile, ori oamenii de stiinta de acum spun ca acesta se efectueaza in 583,82.

Se pot spune foarte multe lucruri despre civilizatia Maya, dar cel mai important este faptul ca au descoperit ca fiinta umana, dupa calculele lor, a aparut cu 5.041.738 ani inainte de Christos.

S-a dovedit ca membrii civilizatiei Maya faceau operatii perfecte sau trepanatii, incizii cu mare precizie si chiar practicau prelevarea de sange, intr-o perioada in care se presupune ca nu au fost descoperite perfuziile. Efectuau transplanturi cu diverse instrumente si foloseau materiale de protectie la gura, precum si imbracaminte corespunzatoare, la un nivel asemanator cu orice centru de medicina moderna din zilele noastre, care se respecta. Introduceau mainele goale in corpul sau capul uman si reuseau acest lucru fara instrumentar, ceea ne face sa credem ca foloseau o tehnica, rezultata din evolutia lor, de intrare in campul energetic al persoanei ajutate.

Traiau fara sa imbatraneasca, deoarece foloseau campul energetic si permanent amestecuri de plante. Foloseau inghetarea, ca metoda de depozitare a unui membru, lucru care ne conduce la ideea ca Mayasii tineau o anumita perioada bolnavul in conditii de inghetare, pana cand tesuturile se regenerau, procedura explicabila acum, dar nu si pentru vremurile de atunci. Aceasta tehnica in zilele noastre este la stadiu de studii si experimente si de aceea progresele mayase sunt uimitoare in tot spectrul stiintific, aceasta deoarece mayasii au realizat descoperiri remarcabile in toate domeniile.

Mayasii se dezvoltau corporal pana la o anumita varsta, incepand din copilarie si stapaneau procesul imbatranirii si puteau sa il tina sub control. In medicina traditionala si in medicina generala, mayasii au realizat succese care poate nu vor putea fi atinse niciodata de lumea moderna.

Pentru informatii urmareste-ne pe Facebook!