Scrisoare din partea domnului H.Z. Marinov, unul dintre cei trei Maestri Mondiali in Medicina Traditionala si nominalizat al Premiului Templeton in anul 2006 si 2007.

“Iscusinta medicala a doctorului Codrut Tutu este completata de vastele cunostinte in medicina traditionala.

Medicina traditionala a fost, este si va fi baza medicinei alopate. Deosebirea dintre cele doua consta in faptul ca medicina traditionala trateaza individul in ansamblul lui, cu dereglarile aferente ale energiei, si nu doar o singura parte a corpului. Medicina traditionala este foarte complexa si reprezinta combinatia mai multor ramuri: chineza, tibetana, indiana, egipteana, amerindiana si balcanica. Combinarea acestor ramuri si reusita in urma acestei combinatii este doar meritul invingatorilor, adica al acelor medici pentru care profesia de medic s-a transformat dintr-o simpla profesie in mod de gandire.

Realul succes obtinut de doctorul Codrut Tutu in tratarea unor afectiuni cronice considerate incurabile pana acum, se datoreaza in primul rand permenentei formari si specializari, dar si experientei medicale castigate in urma vindecarii unor cazuri extrem de grave.

Si-a dedicat viata si gandirea medicinei si vindecarii iar miracolul acesta il insoteste in toata activitatea sa. Campul sau bioenergetic este extrem de puternic, dansul prin simpla sa prezenta tratand afectiunile persoanelor aflate in apropierea sa.

Darul acesta l-a castigat prin multa munca si efort, din dorinta de a demonstra ca barierele bolii pot fi depasite iar corpul uman se poate vindeca de orice afectiune. Studiul si testarile desfasurate in centrele mele de cercetare s-au concretizat intr-un amplu program de stopare a procesului de imbatranire.

Stilul de acupunctura pe care il practica combina principiile medicinei chineze cu cele ale medicinei tibetane, indiene, egipteane, ameridiene si balcanice. La fel procedeaza si in prepararea formulelor pentru extractele din plante utilizate in schemele de tratament. Cunoscand psihicul uman si importanta acestuia in aparitia bolilor, dansul completeaza tratamentele sale prin sedinte de consiliere psihologica medicala pentru a intari credinta pacientilor in capacitatile de vindecare ale corpului uman.

Aceasta abordare i-a adus numeroase succese in lupta impotriva unor afectiuni cronice grave si a unor cazuri care nu mai aratau nicio sansa de recuperare sau insanatosire, in primul rand pentru ca tratamentele sale actioneaza asupra cauzelor fizice ce au generat boala, dar si asupra celor de natura psihica si emotionala.

Cariera sa medicala este in ascendenta continua, iar faptele sale vor dezvalui si in viitor capacitatile si puterile cu care a fost inzestrat. Apreciez efortul depus in dezvoltarea unor tratamente eficiente si sunt convins ca obiectivele sale medicale vor fi indeplinite cu acelasi profesionalism si devotament ca si pana acum.