In primul rand se stabileste o programare, telefonic sau prin email. Pentru inceperea unui tratament se realizeaza o diagnosticare a pacientului, se analizeaza datele despre pacient obtinute in urma acestei diagnosticari, precum si analizele, investigatiile efectuate pentru afectiunea diagnosticata. Istoricul medical al pacientului, mediul de viata, social si profesional, sunt elemente importante pentru a determina contextul in care s-a declansat afectiunea. Functiile organelor genitale, fertilitatea, cat si dinamica sexuala sunt aspecte care reflecta functionarea intregului organism si a sistemului cardio-vascular, in special. Tratamentul cu acupunctura poate fi inceput imediat dupa finalizarea consultului, urmand ca, pe toata durata tratamentului, sa se administreze preparate din plante medicinale la domiciliu.

In medicina traditionala se aplica o serie de terapii si tehnici menite sa restabileasca echilibrul energetic si organic si sa trateze afectiunile pacientului. Acupunctura este terapia principala, cea care echilibreaza sistemul energetic al corpului si revigoreaza organele. Fitoterapia sau tratamentul cu plante medicinale actioneaza pentru a curata organismul de toxine, de celule moarte si alte substante acumulate de-a lungul timpului. Amplifica procesele de regenerare celulara si faciliteaza inlocuirea celulelor imbatranite sau disfunctionale cu celule noi, prin utilizarea informatiei genetice dintr-o celula sanatoasa a tesutului ce trebuie tratat. Daca medicul considera ca sunt necesare si alte terapii, acestea vor fi aplicate dupa sedinta de acupunctura (costul acestora este inclus in pretul tratamentului de acupunctura si presupune proceduri de terapie tibetana cu foc, manipularea si rearanjarea sistemului osteo-articular, moxibustie etc).

In medicina traditionala tratamentele sunt individualizate. Fiecare om este unic, prin urmare si schemele de acupunctura ce vor fi aplicate sunt unice si difera la fiecare sesiune de tratament. Durata unui tratament variaza in functie de severitatea afectiunilor tratate, de starea generala a organismului si a fiecarui organ in parte, precum si de alte caracteristici ale bolnavului (varsta, sex, afectiuni asociate etc). Adaptarea tratamentului la particularitatile fiecarui pacient este obligatorie si esentiala pentru reusita tratamentului.

Actiunea medicatiei alopate nu este incetinita, nici stopata. In general, se mentine dozajul prescris sau se reduc cu putin dozele pana cand pacientul observa o ameliorare considerabila a starii de sanatate. Pe masura ce starea pacientului se imbunatateste, se reduce medicatia pana la renuntare. Procedurile pentru pacientii diagnosticati cu forme de cancer difera si se discuta in cadrul consultului si pe parcursul tratamentului.

Dupa consult, pacientul este invitat in sala de tratament, este pozitionat pe spate, pe burta, intr-o parte sau sezand. Se introduc acele de acupunctura in punctele detectate de medic si pacientul este rugat sa se gandeasca doar la lucruri placute, care il linistesc sau pur si simplu la nimic, sa isi lase mintea libera. Muzica din fundal, de asemenea, ajuta pacientii sa se linisteasca. Punctele dureroase sunt cele in care exista blocaje energetice, insa durerea este slaba ca intensitate si de scurta durata. Dupa sesiunea de tratament, in zona respectiva pot aparea senzatii de furnicatura, vibratii la suprafata sau in profunzimea pielii. Acupunctele sau punctele de acupunctura au forma conica, cu baza la suprafata pielii, sub forma de cerc. In cadrul conului nu exista ramificatii nervoase, deci durerea reprezinta doar eliberarea energiei stagnante si restabilirea echilibrului energetic.

Dupa introducerea acelor de acupunctura, organismul incepe sa se detensioneze; marea majoritate a pacientilor intra intr-o stare profunda de relaxare, insotita uneori chiar si de somnolenta. Se pot simti furnicaturi de-a lungul corpului, vibratii, senzatii de detensionare brusca, de eliminare a tensiunii musculare, insotite de revigorare mentala si fizica. Durerile sunt ameliorate, iar, in functie de intensitatea lor, acestea pot fi chiar calmate complet. Dupa terminarea sesiunii de tratament, se poate resimti o usoara senzatie de ameteala, aparuta din cauza reenergizarii sistemului nervos si a intregului organism. Marea majoritate a pacientilor se simt odihniti, linistiti si simt ca au mai multa energie.

Avantajul tratamentelor traditionale este ca nu prezinta efecte secundare, daca medicul care le aplica cunoaste temeinic procedurile si organismul uman, astfel incat sa poata stabili tratamentul corect pentru a trata pacientul. Preparatele din plante medicinale sunt metabolizate complet de organism, nu contin aditivi sau substante chimice, chiar contribuie la detoxifierea si curatarea organismului de toxinele acumulate de-a lungul timpului in corp. Tratamentele sunt indicate tuturor categoriilor de varsta, doar in cazul femeilor insarcinate se evita stimularea anumitor centri.

In primul rand pentru rezultatele obtinute in tratarea unor afectiuni considerate incurabile: endometrioza, artrita reumatoida, tumori benigne si maligne, adenom hipofizar, ciroza hepatica, sterilitate, fibrom uterin, atrofie cerebrala, Alzheimer in stadii incipiente.

Procedurile aplicate sunt complexe, tratamentele actioneaza asupra intregului organism, pornind de la scheletul energetic si coborand spre nivelul organic si celular. In medicina traditionala fiinta umana este considerata a fi un microunivers, un ansamblu de sisteme energetice si organice menite sa sustina activitatea principala a omului: ce de a gandi, de a cunoaste si de a crea, atat pentru sine, cat si pentru semenii sai, pentru familia sa. Abordand din acest punct de vedere pacientul, medicul va trata in primul rand cauza afectiunilor, dar si simptomele fizice, mentale si afective, astfel incat bolnavul sa se poata recupera si sa revina in sanul familiei si in mediul socio-profesional.

Fiecare specialist in acupunctura practica stilul de acupunctura invatat de la indrumatorii sai, adaptat si in functie de afectiunile de care sufera pacientul. Exista o multitudine de stiluri de acupunctura, intrucat aceasta tehnica a fost preluata si adaptata de foarte multe popoare, fiind folosita in prezent la nivel mondial pentru prevenirea si tratarea afectiunilor, pentru tratamentele de intretinere si mentinere a tonusului, pentru longevitate si intarzierea proceselor de imbatranire, in tratamente geriatrice etc.

Pentru pacientii care locuiesc in afara Bucurestiului sau in afara tarii, se aplica proceduri speciale de tratament. Detaliile se discuta direct cu medicul, in cadrul unui consult, telefonic sau prin email, in functie de contextul si complexitatea cazului. Deci, tratamentele pot fi urmate si de pacientii din afara tarii sau din afara Bucurestiului.

Pentru pacientii care locuiesc in Bucuresti, dar nu se pot deplasa la cabinet, exista posibilitatea de a urma tratamentul la domiciliu. Tratamentele din plante se administreaza la domiciliu, conform indicatiilor primite din partea medicului.